19 Nisan 2012 Perşembe

1 Mayıs Çağrısı


Yaklaşan 1 Mayıs dolayısı ile önce Bursa olmak üzere İstanbuldaki arkadaşlarımızla bir araya geldik.
Aramızdaki çeşitli tartışmalardan sonra isyanın ve başkaldırının yerele indirgenmesi bakımından Bursa Anarşist Karnaval olarak Bursa'da 1 Mayıs alanında olmaya karar verdik.



Peki neye ve kime başkaldırı?

Bizler devlete, sermayeye, faşizme, ırkçılığa, cinsiyetçiliğe, militarizme, homo/transfobiye, türcülüğe, ekolojik soykırıma ve tahakkümün her biçimine isyan ediyoruz.

1-4 Mayıs 1886 Haymarket olayları ezilenlerin patronlara ve sermayeye karşı başlatmış oldukları savaşın önemli günleridir. Fakat böyle bir günü kolluk kuvvetlerinin kafesi altında bayram havasında geçirmek ve kutlamak yersizdir.

Tabi ki her zaman olduğu gibi 1 Mayısta da alanlarda olacağız, bugün anarşist hareket tarihsel olarak hiç bir zaman olmadığı kadar coğrafi olarak yaygınlaşmış durumda. Artık 1 Mayıs sadece Chicago'da katledilenlerin anıldığı bir gün değil, aynı zamanda da kapitalizme karşı saldırıya geçmenin günüdür.

Bu sebeple kapitalizme, militarizme, milliyetçiliğe, türcülüğe, homofobiye ve otoriteye karşı durmak için arkadaşlarımızı alanlara ve sokaklara çağırıyoruz. Kara bayrakları gördüğünüz yerdeyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder